“Meil pole seda plaanis ega pole kunagi olnudki,” ütles minister BNS-ile.

Pomerants lisas, et kanepit ei legaliseeri ka Taani, kuigi seal on poliitikuid, kes seda sooviksid.

“Taani minister tunnistas, et neil on selliseid poliitikuid, kes kanepi legaliseerimist sooviksid,” sõnas Pomerants. Ministri sõnul lisas tema Taani kolleeg, et kanepit Taanis siiski kindlasti ei seadustata, sest selle vastu on ikkagi suurem osa valitsusest. Pomerants nentis, et kanepi teema puudutas vaid Taanit, mitte teisi Põhja- ja Baltimaid.

Lundis toimuva kohtumise alguse puhul avaldasid Taani, Islandi, Norra, Rootsi ja Soome vastavad ministrid ajalehes Svenska Dagbladet ühisavalduse, milles teatasid oma kindlast vastuseisust kanepi legaliseerimisele.

Sotsiaalminister ütles, et kohtumisel võeti vastu dokument, mille kohaselt peaksid narkomaania ennetustöö ja ravi olema senisest veelgi tõhusamad.

Pomerantsi sõnul tuli tal vastata ka kohalike ajakirjanike küsimustele selle kohta, kuidas Eesti saab hakkama Euroopa Liidu välispiiriks olemisega. “Kinnitasin, et Eesti tegeleb asjaga väga tõsiselt,” sõnas minister.

Ta lisas, et kui Eesti tahab olla transiitmaa, tuleb tal arvestada ka võimalikuks narkootikumide transiitmaaks olemisega ja seepärast tuleb Eesti politseil olla eriti tähelepanelik.