Lõuna prefektuuri Tartu politseiosakonna komissari Tarmo Stokebi sõnul said politseinikud Kõlliste vallas Prangli küla talus tegutsenud puskaritehasest kätte 2600 liitrit meskit, üle 1,5 tonni suhkrut ja 50 liitrit valmis puskarit.

“Puskariäri ajasid 1948. aastal sündinud Ants ja tema 1947. aastal sündinud abikaasa Mall, kellele salaalkoholi valmistamine oli ilmselt peamine sissetulekuallikas,” ütles Stokebi BNS-ile.

Tema sõnul oli puskaritehas seatud sisse talu kivist kõrvalhoonesse, kus asetses kolm gaasiküttel puskariaparaati. Iga aparaat mahutas korraga 40 liitrit meskit.

“Ants ja Mall olid politseinike saabumisest äärmiselt üllatunud ja tunnistasid koheselt salaalkoholi valmistamise üles. Mees kinnitas politseile, et käis ise puskarit Tartusse viimas, kus salaviinamüüjad selle turustasid,” ütles Stokebi.

Tema sõnul varustas avastatud puskaritehas ilmselt kümneid Tartu müüjaid.

“Kuna politseil on keeruline paljastada üksikuid puskarimüüjaid, on võetud siht nende varustajate tabamisele ja sellega on Tartu politsei viimasel ajal edukalt hakkama saanud. Reedel paljastatud puskarivabrik oli viimastel nädalatel juba teine politsei poolt suletud suur salaalkoholi valmistamise koht,” ütles Stokebi.