Täna kell 12.00 annavad liikumise eestvedajad Mari-Liisa Parder ja Indrek Sarapuu allkirjapaki sotsiaalministeeriumis üle tervise- ja tööminister Riina Sikkutile.

Petitsioon toetab Põlva sünnitusosakonna alleshoidmist, sest seal pakutav sünnitusteenus on ohutu ja kvaliteetne ning seal sünnitanute arv 2017. a kasvas.

Lisaks juhitakse petitsiooniga tähelepanu maapiirkondade muredele ning teenuste, sh meditsiiniteenuste kättesaadavusele.

Põlva kogukond ootab, et lisaks sünnitusosakonna jätkamisele töötataks riiklikul tasandil välja terviklahendus meditsiiniteenuste ja eriarstiabi pakkumisele, mis võtaksid arvesse patsientide vajadusi ja soove muuhulgas maapiirkondades. Kagu-Eesti elanikkond kardab, et peagi tuleb võitlema asuda järgmiste teenuste kaudmise vastu.

Petitsioon on suunatud tervise- ja tööministrile ning Eesti Haigekassa juhatuse esimehele:

• sooviga, et minister vaataks üle Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemisotsuse ning leiaks teenuse pakkumiseks Põlvas edasised võimalused

• palvega ministril võtta seisukoht, kuidas edaspidi suurt kogukonda puudutavad meditsiinivaldkonna otsused ja muudatused läbi tuleks viia

Petitsioon algatati 22. märtsil pärast Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemisotsuse teatavakstegemist. Kohaliku kogukonna jaoks oli ebaselge, kes täpsemalt sellise otsuse tegi, mis argumentidel otsus põhineb ning miks ei kaasatud kohalikku kogukonda nii suure otsuse tegemisse.