"Kui põllumehi oleks täna 220 000 nagu enne sõda, mil riigikogus oli tihti ka maameeste enamus, siis arvestaksid meiega kõik poliitilised jõud. Praegu on tegevpõllumehi vaid mõni tuhat, kellele lisandub ligi viis tuhat tublit talunikku. Riigikokku kuulub vaid kolm põllumeest ja kõik nad on sotsid. Tänased valitsuserakonnad ei ole üles näidanud hoolimist ega arusaamist ei põllumehe ega maaelaniku muredest. Lähiaastad on põllumehele ja regionaalpoliitikale otsustava tähtsusega - kas talupidajate arv väheneb veelgi ning jätkub maapiirkondade ääremaastumine või saadakse aru, et meie väike Eesti ei ole ainult üks suur linnriik. Sotsiaaldemokraatlik erakond on kujunenud peamiseks põllumajanduse ja regionaalpoliitika eestkõnelejaks," ütles Jaan Sõrra sotside pressiesindaja teatel.

Ühiskonna sotsiaalse närvi positiivse ilminguna tõi Sõrra esile Eesti Põllumeeste Keskliidu poolt algatatud nn lihasõja Rimi kaubandusketi vastu, kus müügilt võeti kodumaine liha.

"Kui Eesti inimesed, kaasa arvatud tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelased, avaldaksid sarnast poolehoidu kogu Eesti toidutootmise ja maaelu kaitseks, siis võiksime end peagi võrrelda vanade Euroopa riikidega, kus maa- ja linnapiirkondade erinevused on kordades väiksemad kui Eestis või puuduvad üldse," lausus Sõrra.

"Sotsiaaldemokraadid on üks Euroopa juhtivamaid poliitilisi jõude ja vaieldamatult olulised otsustajad põllumajanduspoliitika tuleviku üle Euroopas. On ääretult oluline, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna põllumeestetiib oleks tugev ning Jaan Sõrra ja teiste põllumeeste astumine sotside ridadesse on kindlasti väga positiivne samm. Läbi tugeva põllumajanduspositsiooni, mis tuleb Eestist, saame anda oma panuse Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika kujundamisele," ütles europarlamendi saadik Ivari Padar.

Jaan Sõrra on alates 2004. aastast olnud tegev Eesti Põllumeeste Keskliidus, kus ta eelmisest aastast on presidendi ülesannetes. Alates 1999. aastast on ta Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees, kolmandat koosseisu Eesti Euroopa Liikumise nõukogu liige. Ta on olnud ka Laeva vallavolikogu esimees ja liige. Koos pojaga peab ta Laeva vallas Kämara-Antsu talu, kus kasvatatakse teravilja ja rapsi.

Sõrra kuulus varem Rahvaliitu, kuid astus sealt välja käesoleva aasta juunis.