Mullu juunis Viiratsi vallas Voitkade kätte vangi langenud Viljandi kriminaalpolitseinik Andres Sinimeri tunnistas, et oli kartnud ründajatele oma täpset ametinime öelda, kuigi vähemalt korra oli ta oma politseis töötamist maininud.

1993. aasta algul seisis Voitkade relvatoru ees Valgamaa Puka valla konstaabel Kunnar Vahi, kes oma mäletamist mööda oli end siis vendadele tutvustanud. Ülo Voitka väitis aga kohtusaalis, et ei näinud Vahi töötõendit.

“Kui ma nägin oma kolleegi ja tema äia Voitkade ees relvitult põlvitamas, polnud minulgi enam mõtet seal kangelast mängida,” meenutas Olesk, kuidas ta enam kui aasta tagasi koos Sinimeri ja tema äia Harri Tasasega metsavargaid otsima minnes Voitkade peale sattus.

Viljandi politseinikud tunnistasid, et kuigi neil olid töötõendid kaasas, ei pakkunud nad neid ründajatele vaatamiseks. “Kui Aivar Voitka küsis, kas me oleme Kaitseliidust, vastasime, et oleme politseist,” meenutas Olesk.

Ülo Voitka oli enda sõnul arvanud, et Sinimeri ja Olesk on väljapressijad ja metsaärikad. Sinimeri tõdes, et neid võis välimuse järgi kantpeadeks pidada küll.

Lisaks kolmele politseinikule kuulas kohus eile üle Urvaste kaupluse müüja, keda relvastatud vennad röövisid 1997. aasta suvel. Pisaratega võideldes rääkis müüjanna Maire Aasaroht, et pole tollasest sündmusest veel tänaseni üle saanud ja pidi seetõttu ka müüjaametist loobuma.