Korrakaitsjate välimuse küsimuse tõusis päevakorda uuesti 9. mail, kui Tõnismäe ümbruskonda valvavate politseinike seas ühe kaelal oli tätoveeritud silmatorkav puna-roheline jaapani hieroglüüf, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Vaatamata, et politseiniku nimi ja teenistuskoht jäid selgitamata, oletas politseiameti pressiesindaja Jana Zdanovitš, et tema juhtkond viis temaga tõenäoliselt läbi selgitava vestluse ja nad on sümboli tähendusega kursis.

Tundmatu politseiniku tätoveering ei kanna endas fašismi või natsionaalsotsialismi varjatud propagandat või mingit solvavat mõtet, vaid märgib jaapani sõna “kani”, mis tähendab “krabi”. Miks otsustas politseinik tätoveerida oma kaela “krabiga”, ei ole teada. Pole välistatud, et see on seotud vaid sümboli visuaalse veetlevusega.

Pressiesindaja selgitas ka, et teoreetiliselt võib politseinik tulla tööle tätoveeringuga laubal ja kümne kõrvarõngaga kõrvades, mis praeguste reeglite järgi, kuivõrd imelik see ka ei tundu, näeks välja täitsa korrektne.