Määrus võimaldab maksta politseinikele lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise või nõutavast tulemuslikuma töö eest kuni 50 protsenti palgaastmele vastavast palgamäärast, teatas valitsuse pressiesindaja.

Määruse kohaselt kehtivad 30. juunini kõigile politseiasutuste, sisekaitseakadeemia ja politseikooli politseiametnikele ühtsed palgamäärad. 1. juulist hakkavad kehtima erinevatele asutustele või asutuse eri paikkondades töötavatele politseinikele eri palgaastmestikule vastavad palgamäärad.

Üldiselt kasvab kõikide madalamate astmete politseiametnike töötasu.

Siseminister Tarmo Loodus ütles teisipäeval ajakirjanikele, et palgatõus puudutab umbes 2000 inimest.

Minister avaldas kahetsust, et riigieelarve kärpimise tõttu ei realiseerunud ministeeriumi soov suurendada palka juba 1. jaanuarist. Loodus lisas, et kõigest hoolimata täidab valitsus oma lubadust tõsta kõige raskemat tööd tegevate politseinike töötasu.

Siseministeerium julgustab 2002. aastal politseiasutusi kehtestama lisatasude maksmise korda ning vajadusel sõlmima kollektiivlepinguid, et reguleerida täiendavate teenistusülesannete täitmise või tulemusliku töö eest makstavaid lisatasusid.

Uus palgakorraldus kehtis katseprojektidena alates 2000. aastast Tartu ja Põlva prefektuuris, tänavu 1. juulist laieneb see kõikidesse Eesti politseiprefektuuridesse.

Siseminister on varem öelnud, et uus palgasüsteem motiveerib politseinikke paremini töötama ja annab võimaluse suurendada politseikadettide politseikooli vastuvõttu, praegu pole see vakantsete töökohtade täitmiseks piisav.

Valitsus pidi eelnõu arutama eelmisel teisipäeval, kuid lükkas selle nädala võrra edasi. Politseijuht Harry Tuul ründas eelnõu väitega, et politseiametil pole palgatõusuks rahalist katet.

Eelmisel teisipäeval aset leidnud kohtumisel lahendasid siseminister Tarmo Loodus ja Harry Tuul tekkinud lahkhelid. Politsei eelarves on täiendavad 21 miljonit krooni palgatõusuks ning lisaks üheksa miljonit krooni tulemuspalgaks.