“Politsei pidas meid kinni, pani asjata puhuma ja katsus ilma küsimata taskud läbi. Nad isegi ei tutvustanud end meile. Kui küsiti, et kus me elame, vastasime, et mandril, ja siis politseinik ütles meile, et meie koht oleks Puiatus või Rummu vanglas,” rääkis alaealine noormees, kes koos kolme sõbraga üleeile kella 22.10 paiku Kohtu tänaval politseinike tähelepanu pälvis, kirjutab Oma Saar.

Politsei infojuht Kaja Kukk ütles, et hilistel tundidel kambas liikuvaid alaealisi on kombeks kontrollida, seda enam, et mainitud juhul kandis kaks neist kotte, mille sisu oli esmalt teadmata.

Ühe noormehe väitel oli neil aga politseinikega tekkinud sõnavahetus igaühe õigusest elada ja õppida seal, kus soovitakse. “Kuidas nad saavad niimoodi inimesi alavääristada? Ütlesid meile, et meie raiskame riigi raha. Nemad olevat meie pärast seisma jäänud ja oma aega raisanud! Meie tahtsime ainult taarat ära viia. Ja siis ütlesid, et täie mõistusega inimesed sellist asja ei tee,” kirjeldas noormees.

Kaja Kuke kinnitusel käitusid politseinikud korrektselt ja konkreetselt, kuid just noorukid ei paistnud väidetavalt silma erilise suhtlemiskultuuriga.