Pärnu prokurör Kristine Tamm ütles, et kõikidel juhtumitel on kuritegu pandud toime purjuspäi. Kohtus on sõimajad ja ründajad valdavalt mõistetud süüdi lihtmenetluse korras, mis eeldab süü omaksvõttu. Enamasti on olnud tegemist varem kohtulikult karistatud isikutega. Kohus on mõistnud kõigile rahalise karistuse, kuigi karistusseadustiku vastav paragrahv võimaldab karistada kuni kaheaastase vangistusega. Politseid rünnanu võib aga kuni viieks aastaks vangi minna, kirjutab Pärnu Postimees.

Kõige ropema suu ja rikkama sõimusõnade valikuga on olnud töötu Marko Järvelt. Muu hulgas ütles ta ühele politseinikule, et tolle nina on nagu kalkuni t… ja ta lööb selle tal selja taha. Järveltile määras kohus 6500kroonise rahalise karistuse.

Veel tõi prokurör näiteks Lea Mitjani, kes küsis naispolitseinikult, kas tollel lapsi on, ja ütles siis, et see ei saagi lapsi. Seejärel andis ta politseinikule mitu korda vastu vahtimist. Kohus karistas Mitjani 8750kroonise trahviga.

Varem kolmel korral karistatud Pille Kinnisvara kinnisvaramaakleril Raigo Kääril tuleb lõugade laiutamise eest välja käia 10.000 krooni. “Koer” ja “mäger” olid viisakaimad sõnad, millega ta politseinikke kostitas, ülejäänud ei kannata trükimusta.

Töötu Jaanus Aasamägi aga peab maksma 6000 krooni, sest sõimas politseinikke sitapulkadeks.

Tamm rääkis, et alati ei pruugi rõvetsejad kohtu ette jõuda. “Ega politseinikud iga sõna südamesse võtagi, aga kui solvamine on otseselt isiku pihta käinud, on politsei alustanud kriminaalmenetlust,” ütles prokurör.