Vahetult enne vahistamist oli komissar Sulev Poska (40) kirjutanud alla otsusele, millega ta karistas kohtu alla minema pidanud autojuhti vaid 530-kroonise trahviga, kirjutas Postimees.

Sellise karistuse põhjuseks tõi Poska auto juhtimise väsimusseisundis.

Kapo pressiesindaja komissar Olari Valtini teatel kinnitas Poska esialgu, et pole kunagi ühtegi krooni altkäemaksu võtnud, vahel küll konjaki- ja viskipudeleid. Kaitsepolitsei aga matkis kohtu loal kuritegu, olles vahendaja, kes maksis Poskale tema kabinetis 27. augustil 1000 ja neli päeva hiljem veel 2000 krooni, et komissar ei algataks kohaliku elaniku Priidu suhtes kriminaalasja.

Märgistatud rahatähed on senini leidmata, ehkki kapo töötajad otsisid lisaks komissari tööruumile läbi ka tema elukoha, kirjutas ajaleht.

“Päästes aasta jooksul teist korda alkoholijoobes auto juhtimisega vahele jäänud Priidu kriminaalvastutusest, põhjustas Poska olulise kahju riigi huvidele ning kahjustas ühtlasi politsei mainet tervikuna,” ütles kaitsepolitsei pressiesindaja.

Kaitsepolitsei otsustab kolmapäeval, kas taotleda esialgu kaheks ööpäevaks kuriteos kahtlustatuna kinni peetud komissari vahi all pidamise pikendamist.