Truss sõitis Haapsalu-Keila maanteel maha Vasalemma jõe silla piirded ning lõhkus politseile kuuluva Nissan Almera, kirjutas Postimees.

Politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles, et 14. juulil kella 4 paiku juhtunud õnnetuses oli süüdi koer, kes jooksis tööülesandeid täitvate politseinike ametiauto ette. Auto roolis oli komissar Truss, kõrvalistmel inspektor Kaido Saarniit.

Harju politsei pressiesindaja Urmas Krull täpsustas, et politseinikud tegelesid tol ööl Vasalemma kandis prefektuuri poolt tagaotsitavate isikute asukoha kindlakstegemisega, kuid neil ei õnnestunud kedagi tabada.

Tagaistmel istunud naised olid Krulli sõnul politseinikele tundmatud hääletajad.

Autot, mille komissar puruks sõitis, saab Krulli andmetel taastada, samuti tunnistas pool tundi pärast avariid Keila haiglas tehtud joobeekspertiis Trussi kaineks.

Postimehe andmetel oli politseinikel põhimõtteliselt võimalik saata Trussi asemel ekspertiisi mõni teine inimene, sest tegu on Keilas vähe tuntud uue töötajaga.

Üks ekspertiisidega kokku puutuv arst ütles Postimehele, et kuna ekspertiisi saatmise määruse kirjutab välja politseinik, kes on juhi isiku kindlaks teinud ja arstil pole kohustust kontrollida ekspertiisi saadetu dokumente, on sellistel puhkudel pettus võimalik.

Esmaspäeval käskis siseminister Tarmo Loodus alustada juurdlust kõigis Eesti politseiprefektuurides, et tuua selgust politseinike õigusrikkumistesse. Siseministeeriumi pressinõunik Maia Burlaka ütles Postimehele, et juurdluse lõppedes tehakse otsus selle kohta, kas ja kuidas reegleid muuta.