Eile jõudsid ROTAL ning Siseministeerium kokkuleppele politsei esimese astme palga 8-protsendises kärpes. Läbiv 8-protsendine palgakärbe puudutab aga kõiki palgaastmeid politseis, piirivalves ning päästeametis.

„Tänu kokkulepitud palgakärpele, on politsei inimestele harjumuspärases mahus korda valvamas. Kui oleks tulnud kasutada koondamisalternatiivi, oleks see kindlasti andnud tunda nii visuaalselt kui ka kodanike avaldustele reageerimises,” kinnitas siseminister Marko Pomerants Delfile, lisades, et palgakärpest keeldumise korral oleks piiratud eelarve viinud paratamatult inimeste vähendamiseni.

Samas leiab politseiameti politseipeadirektori asetäitja Raigo Haabu, et kuigi politsei eesmärgiks on mitte alla anda töö kvaliteedis, mõjutab palgakärbe politseitööd märgatavalt.

„Seoses personalikulude kärpimisega ei ole kahjuks võimalik rakendada tulevikus samas mahus järelevalvet nagu praegu. Kodanikel tuleb arvestada, et menetlusajad pikenevad ja et abivajajateni jõudmise aeg pikeneb. Kuigi üldine turvalisus saab kannatada, saab iga kodanik ise oma turvalisust tõsta, näiteks hoides oma varal silma peal,“ lausus Haabu Delfile.