Augustis viis ES Turu-uuringute AS läbi avaliku arvamuse uuringu riigi institutsioonide usaldusväärsuse kohta. Politseid usaldab uuringu järgi 68,2 protsenti vastanutest. Pigem ei usalda politseid 19 protsenti vastajatest ja üldse ei usalda 8,9 protsenti. Seisukohta ei osanud võtta 3,9 protsenti inimestest, teatas politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Juunis läbi viidud uuringu kohaselt usaldas politseid 53 protsenti Eesti elanikest, üldse ei usaldanud politseid juunis 12,9 ning pigem ei usaldanud 30,8 protsenti uuringus osalenutest.

“Usalduse hüppeline kasv teeb mulle rõõmu, samas praegusest kasvust tähtsamaks pean sama taseme hoidmist. Teen omalt poolt kõik, et see number oleks nii kõrge ka poole aasta ja aasta pärast,” ütles politseipeadirektor Robert Antropov.

Uuring viidi läbi 15.-27. augustil. Kokku küsitleti 1001 inimest, küsitlusvalimis olid proportsionaalselt esindatud kõik Eesti maakonnad, samuti linna- ja maaelanikud. Vastanutest 47 protsenti olid mehed ning 53 protsenti naised, 69 protsendi vastajate emakeel on eesti keel.

Esimene riigi institutsioonide usaldusväärsuse uuring viidi läbi 1995. aasta oktoobris, toona usaldas politseid 28 protsenti vastanutest.