Politsei vahistas Polištšuki kahtlustatuna kuriteo menetlemise takistamiseks tõendi kunstlikus loomises ja kohus andis neljapäeval loa hoida Polištšukki kuni 2. veebruarini vahi all.

Polištšuki kaitsja vandeadvokaat Ain Kiisi sõnul on politsei kinnitanud, et Polištšuk lõi tõendi tulenevalt Mait Metsamaa mõrvaprotsessist, kuid ei ole täpsustanud, milles konkreetselt turujuhi õigusrikkumine seisneb.

“Polištšuk ise keeldub ütluste andmisest ja on vaid kinnitanud, et ei ole mingit tõendit loonud ning tema vahistamine on politseipoolne provokatsioon,” ütles Kiis BNS-ile.

Politseiameti pressiesindaja sõnul keeldub keskkriminaalpolitsei Polištšuki vahistamise asjaolusid uurimise huvides kommenteerimast.

Politštšuk (53) on kohtu ees seoses Tallinna endise abilinnapea Mait Metsamaa mõrvaga, mille organiseerimises keskkriminaalpolitsei teda süüdistab.

Lisaks süüdistab politsei Metsamaa mõrva korraldamises Tallinna keskturu turvaülemat Valeri Kuznetsovi (36) ja turvameest Sergei Normanovi (28) ning otseselt Metsamaa tapmises töötut Andrei Dudotškini (28).

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema tapmist. Seni viibis süüdistatavatest ainsana vahi all Normanov.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Väidetavalt ootas Kuznetsovi ja Normanovi poolt 1000 USA dollari eest palgatud Dudotškin Metsamaad keskturust mõnisada meetrit eemal viimase sõbranna elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud Metsamaale Walther-püstolist pähe.