“See oli keskkriminaalpolitsei järjekordne ebaõnnestunud katse leida Polištšuki vastu mingeidki tõendeid, et talle süüdistus esitada ja ta vahi alla edasi jätta,” ütles turujuhi kaitsja, advokaat Ain Kiis.

Kiis ei soovinud täpsustada, mis põhjusel nõudis uurija tema kliendi vastandamist allilmaga seostatud puuviljaärimehe Meelis Laoga.

“Põhjus jäi mullegi segaseks, sest sellel polnud mingit pistmist Metsamaa tapmisega, milles Polištšukki kahtlustatakse, jutt käis hoopis ühest lepingust, mis minu kliendi kodu läbiotsimisel leiti,” ütles Kiis eile Postimehele.

Kiis ei soovinud öelda, mida nimetatud leping kätkes, mainis ainult, et see oli sõlmitud Polištšuki ja ühe firma vahel.

Postimehe andmetel puudutas leping kaudselt Tallinna Keskturu mullu toimunud erastamise konkurssi, milles osales lisaks Polištšuki varifirmale Turukaubanduse AS ka Laoga seostatud Rivington Halduse OÜ.

Erastamise võitis 16 miljoni kroonise pakkumisega Turukaubanduse AS. Hiljem on ajakirjanduses väidetud, et Lao osales erastamisel vaid konkurendilt miljonitesse ulatuva loobumisraha saamiseks.

Postimeest nõustanud allikate väitel teatasid nii Lao kui ka Polištšuk uurija laua ääres, et neil pole teineteisele mingeid pretensioone.

Kuigi keskkriminaalpolitseil on veel tänase päeva jooksul aega Polištšukile süüdistus esitada, ei kavatse uurija seda Postimehele teadaolevalt siiski teha, sest prokuratuur ei pidanud turujuhi vastu kogutud tõendeid seoses Metsamaa palgamõrvaga piisavaiks ja jättis süüdistuse kinnitamata.