Siseminister Kalle Laaneti sõnul otsustati teisipäeva hommikul, et ala Tõnismäel jääb piiratuks kuni 5. juunini. Edasise tegevuse kohta langetatakse otsus vastavalt sellele, milliseks kujuneb olukord käesoleval nädalal, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Pühapäeval toimub politsei osalusel uus arutelu ning konkreetne otsus võetakse vastu pärast nädalavahetuse sündmusi,” sõnas Laanet.

“Ööpäev läbi valvab pronkssõduri juures neli-kuus politseinikku ehk kaks-kolm patrulli, kes saavad üksteist vajaduse korral välja vahetada,” ütles Põhja prefektuuri politseiprefekt Raivo Küüt.

Politseinikele on see täiendav kohustus, mida täidetakse vabast ajast pärast päevatööd. “Eri politseiosakonnad on omavahel koostanud pronkssõduri valvamiseks graafiku ning ühtegi paikkonda seetõttu ilma patrullita ei jäeta,” kinnitas Küüt.

Politseinikele makstakse lisatöö eest võimaluste piires kõrgemat tasu, mis on antud juhul 120 krooni tunnist. “See peaks natukenegi kompenseerima perest eemal viibimist, sest tegu on näiteks juhtivkonstaablile tavatunnis makstavast märksa kõrgema rahasummaga,” nentis Küüt.

Reedel keelas siseminister Kalle Laanet avaliku koosoleku seaduse põhjal oma esildisega Tõnis-mäel avaliku koosoleku läbiviimise ning kõige teravamaks kujunes olukord pronkssõduri juures eelmisel laupäeval.