Tema sõnul andis kell 14.20 esmalt alla 31-aastane Ülo Voitka, samal ajal kui tema vend redutas endiselt talumaja keldris. Kella 15.45 ajal andis ennast politseile välja ka 32-aastane Aivar Voitka, mille järel kuulutas keskkriminaalpolitsei operatsiooni lõppenuks.

Jundase sõnul viiakse Voitkad kas Viljandi või Tartu politsei arestimajja, kus neid hakatakse üle kuulama ja tehakse muid tavapäraseid uurimistoiminguid.

Keskkriminaalpolitsei käivitas Voitkade tabamise operatsiooni teisipäeva hommikul kella üheksa ajal, kui piirati ümber Viiratsist kahe kilomeetri kaugusel asuv Voitkade isale kuuluv talumaja.

Hoones redutanud Ülo ja Aivar avasid politsei suunas tule, tulistades püstolist viis lasku. Ükski lask ei tabanud korravalvureid, politsei vastu ei tulistanud.

Politsei evakueeris talust seal elava Ülo ja Aivari venna koos tema perega ning asus põgenikega läbirääkimistesse. Kella 13 ajal saabus piirivalve lennusalga helikopteriga sündmuskohale ka politsei eriüksus K-komando.

Kohalike elanike sõnul kasutasid Ülo ja Aivar oma isa talu sageli ööbimispaigana ning mingi saladus see kohalike hulgas ei olnud.

Keskkriminaalpolitsei komissar Heikki Rood ütles BNS-ile, et Voitkad olid ehitanud oma peidupaiga hoones asuva sauna peale. "Tabamisel võtsime neilt ära ka kõik relvad, mis meie andmetel nende käes olema pidid - kaks Makarovit, kaks Glocki ja kärbiku" ütles Rood.

Kohtunikult varem saadud sanktsioon lubab Voitkasid vahi all hoida eeluurimisaja lõpuni kaheks kuuks, kuid mitte kauemaks kui kuueks kuuks. Roodi sõnul on kõik kriminaalasjad, millest vendade Voitkade nimi läbi käib, üheks liidetud.

Keskkriminaalpolitsei komissari Urmas Krügeri sõnul sai politsei Voitkade jälile pikemaajalise analüüsi tulemusel ning vendade sugulased selles osas politseiga koostööd ei teinud.

Voitkade viimane avalikkuse tähelepanu köitnud kuritegu oli mullu 29. juulil, kui Voitkad röövisid Viljandi lähedale Holstre järve ujuma läinud mehe ja naise sõiduauto Opel. Hiljem jätsid vennad auto maha.

Mullu juuni alguses röövisid Ülo ja Aivar Viljandimaal Holstre lähedal metsas kahelt Viljandi kriminaalpolitseinikult nende ametirelvad ja mobiiltelefonid. Viljandi kriminaalpolitsei komissar Andres Sinimeri ja metsavarguste grupi juhtivinspektor Ahti Olesk sattusid Voitkadega vastamisi 2. juunil Mustapali külas, kuhu nad olid tulnud kontrollima metsas lõket tegevaid mehi.

Voitkad sidusid politseinikud kinni ja lahkusid koos nende relvade ja mobiiltelefonidega.

Samamoodi sattusid Voitkad politseinikuga vastamisi ka 1993. aasta veebruaris, kui Valgamaal juhtus neile peale Puka valla konstaabel Kunnar Vahi, kellelt vennad röövisid Makarovi püstoli.

Mullu 19. aprillil ähvardasid Voitkad selle püstoliga Põlvamaa asemetsaülemat Jaanus Kala, kes läks Võhandu jõe ääres kalastanud Voitkadelt nimesid küsima.