Tallinna linnakohus andis reede õhtul loa võtta kaheks kuuks vahi alla tallinlased Jevgeni, Aleksanderi ja Aleksei ning alates möönunud aasta oktoobrist ebaseaduslikult Eestis viibiva Marati.

Politseiameti pressiesindaja teatas, et kõigile ligi 30-aastastele meestele on esitatud süüdistused kriminaalkoodeksi paragrahvide järgi, mis puudutavad tahtliku tapmise katset.

Kõik süüdistatavad on varem kohtulikult karistamata ja politseil on alust arvata, et antud juhul oli tegu tellimusmõrvaga, lisas pressiesindaja.

Keskkriminaalpolitsei töötajad pidasid kolm süüdistatavat peeti kinni neljapäeval ja reedel, üks meestest on vahi all varasemast ajast. Kurjategijate kinnipidamisel kasutati eriüksuse K-Komando abi.

Politseiamet kinnitas, et keegi kurjategijatest politseile vastu ei hakanud ja kinnipidamisel hetkel relva ei kandnud.

Vadim Polishtshukki tulistati tema kodu juures autos Tallinna külje all Kakumäel mullu 7. novembril. Polishtsukki tabas seitse lasku näkku, kõhtu, õlga ja kätte.

Polishtshuk avas politsei andmetel tulistajate pihta vastutule ja suutis verisena minna Kakumäe kauplusesse, kus talle kiirabi kutsuti, arstidel õnnestus raskesti haavatud mehe elu päästa.

Mitukümmend lasku Polishtshuki pihta lasknud kurjategijad sõitsid kollase Zhiguliga, mille nad hiljem maha jätsid ja "mineerisid". Tulistajad panid auto esiistmele käsigranaadi RGD, mille sütiku ühendasid autouksega.

Keskturu kommertsdirektorit Polishtshukki on ajakirjandus seostanud kevadel turu ostukonkursi võitnud Turukaubanduse AS-iga.

Polishtshuk tundis hästi ka Tallinna endist abilinnapead Mait Metsamaad, kelle seni tabamata kurjategija mullu oktoobri alguses keskturu lähedal tappis.

Aprillis tapeti Tallinnas oma koduukse ees keskturu kommertsdirektori Polishtshukiga lähedalt seotud 51-aastane Jevgeni Bõkov, keda ajakirjandus seostas lähedastes sidemetes Kemerovo allilmagrupeeringuga.

Viimane oletatav palgamõrv toimus Eestis tänavu aprilli alguses, kui lasti maha ajakirjanduses allilmaga seostatud ettevõtja Marian Haitov. Politsei pidas mõrvas kahtlustatavana 12. aprillil kinni 23-aastase Zauri, kes viibib alates eelmise aasta detsembrist illegaalselt Eestis. On alust arvata, et Zaur, kes enda sõnul on heroiinisõltlane, võis sooritada tellimusmõrva, ütles Tallinna politsei pressiesindaja BNS-ile.