Politsei alustab kriminaalmenetlust ajalehes ilmunud loo peale, kus on kirjas, kuidas kaks poissi, kellest üks on riigikogu liikme poeg, Stockmanni kaubamaja noorteosakonnast 3263 krooni eest riideid varastasid ja turvameestele vahele jäid.

“Kriminaalmenetluse koodeksist tulenevalt on meil taolisel puhul kohustus menetlust alustada,” ütles politseiameti pressibüroo juhataja Indrek Raudjalg. Tema sõnul hakkab juhtunut uurima Kesklinna politseiosakond, kes võtab kaubamajaga ühendust. “Politsei alustab kriminaalmenetlust varguse paragrahvi järgi,” märkis Raudjalg.

“Varguse pani toime alaealiste grupp, kellest üks võis osutuda riigikogu liikme pojaks,” märkis Kesklinna politseiosakonna ülemkomissar Andres Anvelt. “Tema osalus selles asjas selgitatakse välja eeluurimise käigus.”

“Lugu politseisse ei jõudnud, kahju maksime kinni,” on poisi poliitikust isa SL Õhtulehele öelnud, “osa asju lõhkusid poisid ära, teisel poisil olid vist kabiinis käärid kaasas.”

Parlamendisaadik on tunnistanud, et talle on poja tegu katastroof. “Ei ole isegi halvimas unenäos näinud, et midagi sellist võiks juhtuda, ja ma olen kindel, et tulevikus enam ei juhtugi. Poiss kohutavalt kahetses,” ütles isa, kes ei mõista, miks laps koos sõbraga kaubamajja vargile läks.