Pärnu politsei kriminaalosakonna jälitustalituse komissar Andres Sinimeri ütles, et kriminaalmenetlus on alustatud ametialase lohakuse tunnustel, kirjutas Pärnu Postimees.

“Tegemist on olukorraga, kus dokumentide järgi on relvad kadunud,” ütles Sinimeri, “kuid kas need on kadunud ka reaalselt, vajab kontrollimist.”

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Erik Reinhold ütles, et avalduse politseile kirjutas tema.

“Tuleb selgeks teha, kas kõik aastate jooksul toimunud protseduurid, kus pidi fikseeritama relvadega juhtunu, on toimunud korrektselt,” ütles ta.

Pealiku väitel ei saa Kaitseliit neid asju ise selgitada, sest osa isikuid, kes aastaid tagasi relvadega tegeles, ei ole enam Kaitseliiduga seotud.

Pärnu Postimees kirjutas segadusest Kaitseliidu Pärnumaa maleva relvadega eelmise aasta veebruaris. Korralageduse avastas malevat inspekteerinud Kaitseliidu komisjon.

Siis ütles maleva toonane pealik Tiit Tammela ajalehele, et relvade osas polevat inspekteerijad puudusi leidnud, vaid mõnikümmend tuhat padrunit jäänud neil nägemata. Kõik relvade kadumise, põlemise või varastamise juhtumid on dokumentaalselt fikseeritud, kinnitas ta.

Tammela selgitas, et kadunud relvi maha kanda ei saa, neid otsib politsei ja kui leiab ka kümne aasta pärast, on hästi. Ta lisas, et kümne aasta jooksul on kaotsi läinud kümmekond relva.