Politsei algatas kaks kuud tagasi Lvovi võimalike maksupettuste uurimiseks kriminaalasja, sest viimase kuue aastaga Tallinnas ja Harjumaal neli eramut soetanud ja kalli maasturiga sõitev mees pole maksnud riigile sentigi tulumaksu.

Kokku kahtlustab politsei Lvovi miljonite kroonide suuruses maksupettuses. Lvovi juhtum on esimene kriminaalasi, mille keskkriminaalpolitsei algatas eraisiku suhtes seoses tema tulude varjamisega.

Politseid huvitab samuti see, kuidas ennast Lasnamäel Pae tänaval asuva poole miljoni kroonise käibe ja 13 töötajaga piljardisaali Vivaadia töötajaks nimetav Lvov suutis mullu detsembris maksta vahi alt vabanemiseks rekordilise kautsjoni — 820 000 krooni.

Eesti ühe kallima advokaadi Andres Gorkini kaitsealuse Lvovi elustiili ja varandust arvestades peaks mehe kuusissetulek ulatuma vähemalt 50 000 kroonini.

Paralleelselt Lvovi süüasjaga valmistub politsei algatama kriminaalasja keskturu juhi Vadim Polishtshuki vastu, kes suutis 7000-kroonise kuupalgaga ehitada endale eramu Kakumäel, osta sularahas 1,8 miljoni kroonise BMW Z8 ja ehitab praegu veel üht maja.

Maksuameti nõuniku Mati Eriku sõnul pole nad Lvovi väidetavate tulude varjamise tõestamisel suuri edusamme saavutanud, kuigi tööd on selleks tehtud kolmveerand aastat.

Eriku sõnul teeb maksuameti ja politsei ülesande keeruliseks olukord, et riik peab ise tõendama Lvovi ja Polishtshuki väidetavaid pettuseskeeme.

"Ülesanne on seda raskem, et meie vastas on Eesti tippadvokaadid, ja Lvov ning Polishtshuk on seda tüüpi mehed, kellel suurem osa rahast liigub käest läbi sularahana, mitte pangaarvete kaudu," teatas Erik.

Viimati üritas maksuamet eraisikuid nende kulutuste põhjal maksustada viis aastat tagasi, kuid kaotas kõik protsessid.