Politsei poolt läbi viidud kontroll näitas, et kriminaalasjade dokumenteerimisel esineb üksikuid puuduseid. Kontrolli tulemusena rakendab politsei meetmeid, et avastatud puudused kõrvaldada ja tagada süsteemne kontroll menetlustoimingute dokumenteerimise üle,“ kinnitas siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoo BNS-ile.

Siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson palus aprilli algul politsei- ja piirivalveameti peadirektorile saadetud kirjas viia ametis läbi kriminaalasjade revisjon, et saada ülevaade juhtumitest, kui aastate eest politseile avalduse esitanud inimesega võetakse ühendust alles mitu aastat hiljem.

Türkson viitas Eesti Päevalehes 27. märtsil ilmunud artiklile, mis kirjeldas juhtumit, kuidas inimene esitas politseile avalduse 2009. aastal, kui korrakaitsjad võtsid temaga esimest korda ühendust alles tänavu.

"Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga, sest hoolimata menetluste arvust tuleks esmased menetlustoimingud alati koheselt läbi viia. Et selgitada välja, kui palju võib olla selliseid juhtumeid, kus esmased menetlustoimingud on jäänud tegemata või seda ei ole tehtud mõistliku aja jooksul, palume politsei- ja piirivalveametis läbi viia kriminaalasjade revisjoni," kirjutas Türkson.

Eesti Päevaleht kirjutas 27. märtsil, et Tallinna ettevõtja esitas 2009. aastal politseile avalduse, kuna andmevargast kurjategija ostis tema nimel kalli seadme ja jättis võlad tema kaela. Krediidikassa võlanõude saanud mees avastas, et tema nime ja isikukoodi kasutanud pettur oli käinud OÜ Mugav Kodu poes ja sõlminud seal järelmaksulepingu 25 000-kroonise treeningseadme ostmiseks. Kurjategija maksis esimese sissemakse, viis seadme ära ja kadus. Selgeks sai, et tegu pole mingi eksituse, vaid identiteedivarguse ja pettusega. Krediidikassa nõudis aga võlga edasi ja ettevõtja andis asja politseisse.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus võttis tänavu ettevõtjaga ühendust ja kutsus teda ütlusi andma. Politsei teatas et tahab kriminaalasja lõpetada, kuna OÜ Mugav Kodu on tegevuse lõpetanud ja registrist kustutatud. Politseil pole õnnestunud kurjategijat tuvastada.