Politsei soovitab kõigil sõidukijuhtidel alandada sõidukiirust ning olla eriti ettevaatlik kõrvalteedel või möödasõitudel, kus värskest lumest tingituna pole libedamad kohad nii kergesti eristatavad. Sõidu teeb ohtlikumaks ka tihedast sajust tingitud halb nähtavus ning peagi saabuv pimedus.

Maanteeinfokeskuse sõnul oli pärastlõunane ilm muutliku pilvisusega ja pea kõikjal sadava lume, rannikualadel ja saartel tuisu tõttu piiratud nähtavusega. Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid peamiselt libedusetõrjest soolamärjad ning lörtsised, sajupiirkondades soolalumised ja kohati libedad.

Sõidujälgede ja -radade vahel, teede telgjoonel, ristmikel, teede laiendustel ning tagasipöördekohtadel on nii soolalumesegu kui kinnisõidetud lund. Äärmiselt ettevaatlik tuleks lumiste ja libedate teeolude tõttu olla aga kõrvalmaanteedel.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku 0 kraadist kuni -3 kraadini. Õhtu –ja öötundidel temperatuurid langevad, sadu ja tuisk jätkub ning teeolud halvenevad, teatas maanteeinfokeskus.