Väljakuulutatud riigihankega plaanib politsei- ja piirivalveamet (PPA) osta Sport Touring tüüpi mootorrattaid ning nendega vahetada välja osad amortiseerunud rattad praegusest rattapargist, kirjutab ERR.

Hanke orienteeruv maksumus on 42 000 eurot, mis sisaldab ka mootorrataste erivarustust. Selle summa eest saab ilmsekt kaks uut sõiduvahendit.

PPA-l on praegu kasutusel 18 mootorratast, mille seas on esindatud järgnevad margid ja mudelid: Honda CBR 1100, Kawasaki ZXT, VERSYS 1000, Z1000SX, Yamaha FZ6-S ja FZ1-SA ning BMW R 1100.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe ütles ERR-ile, et tänavune motopolitsei hooaeg algab 1. mail pärast soojenduskoolituse läbimist Soomes, mis kestab neljapäevast pühapäevani.

Motopolitseinikke tuleb tänavale umbes 20, kuid koolituse läbinud ametnikke on Tikerpäe sõnul rohkem.

Tikerpäe rääkis, et eelkõige teostatakse mootorratastega liiklusjärelevalvet, nii tavalist kui ka suunatud järelevalvet kaherattaliste sõiduvahendite üle, samuti teostatakse motopolitseinike poolt eskorte nt delegatsioonide saatmisel ja muudel üritustel näiteks laulupeorongkäik, samuti osaletakse ka ennetusüritustel.

"Erinevalt näiteks patrullautost annab mootorratas võimaluse liikuda linnas kiiresti sündmuskohale, kui juhtub olema ummik – mootorrattal on parem manööverdamisvõime ja temaga saab liikuda seal, kus vahest patrullautoga on keerulisem. Samuti omab mootorrattaga liikuv ametnik liiklusest ja teda ümbritsevast paremat ülevaadet," kirjeldas Tikerpäe motopatrulli eeliseid.