Pommiähvardused teinud 21-aastane Eduard tabati kolm päeva pärast ähvarduste tegemist. Mees on oma süü üles tunnistanud ning viibib vahi all, teatas Delfile Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Isikuvastaste kuritegude talituse ülemkomissar Elmar Vaheri sõnul tegutses ähvardaja huligaansetel ajenditel. “Eduard tunnistas, et oli ähvarduste tegemise ajal narkojoobes,” märkis Vaher. “Enda sõnul oli ta kuulnud raadiost pommiähvardajast, kes politseile kiirelt vahele jäi ning otsustas ise proovida ja olla kavalam. Ei õnnestunud.”

5. juunil kell 14.14 helistas Päästeameti häirekeskusesse vene keelt kõnelev mees kes teatas, et asub Stockmanni kaubamaja 3. korrusel ning tal on küljes pomm, mille ta kahe tunni jooksul õhib.

Kell 14.52 helistas sama mees uuesti ning teatas, et lõhkekeha asub ka Viru bussiterminalis. Kohale saabunud Päästeameti pommirühm ning politseinikud evakueerisid inimesed ning kontrollisid mõlemaid hooned. Lõhkekehi ei leitud.

Politsei on sel aastal tabanud Tallinnas ja Harjumaal kõik pommiähvarduste tegijad. “Tahan kõikidele südamele panna mitte sellist nalja proovima hakatagi. Kriminaalpolitseil on olemas vahendid ja tublid töötajad. Politsei annab endast kõik, et pommiähvardajad kiiresti tabada,” hoiatas Elmar Vaher.

Karistusseadustiku järgi saab pommiähvardajat karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.