Postimehe andmetel on vahistatute hulgas Lasnamäel elav narkomaan, kes tunnistas, et tappis mullu 12. oktoobri ennelõunal Metsamaa (44) Tallinnas Lastekodu 26 maja trepikojas.

Reedel näitas palgamõrva võimalik täideviija Tallinna Keskturust vaid mõnesaja meetri kaugusel asuvas elumajas politseinikele üksikasjalikult, kuidas ta ärimeest 1. ja 2. korruse vahel ootas ning tema pihta ilmselt Walther-tüüpi püstolist viis lasku tulistas, kui Metsamaa trepimademele oli jõudnud.

Juba nädalapäevad on trellide taga istunud veel kaks-kolm venelast, keda keskkriminaalpolitsei kahtlustab Metsamaa tellimusmõrva vahendamises.

Postimehe andmetel on mehed töötanud Keskturul, mis kinnitab juba vahetult pärast Metsamaa mõrva tekkinud politsei peamist versiooni, nagu oleks ärimehe hukutanud turu ümber mullu suvel toimunud erastamisafäär.

Juba toona ajakirjanduses kõlama jäänud mõrvaversiooni järgi tellisid Keskturul võimutsevad venelastest allilmategelased Metsamaa tapmise, et mitte maksta talle kaheksa miljoni kroonist hüvitist, mille eest nõustus ärimees kõrvale jääma turu erastamiskonkursist.

Metsamaa pidi mõrvapäeva hommikul Keskturul kohtuma selle kommertsdirektori Vadim Polishtshukiga, kes ise läinud aasta sügisel õnnekombel palgamõrva katse üle elas. Kohtumise mingil põhjusel ära jätnud Polishtshuk on ise seotust Metsamaa tapmisega korduvalt ja kategooriliselt ajakirjanduses eitanud.

Politseiameti peadirektor Harry Tuul avaldas eile rahulolu keskkriminaalpolitsei pikaajalise eduka jälitustöö tulemuse üle.

“See näitab ilmekalt, et keskkriminaalpolitsei on võimeline lahendama väga keerulisi kuritegusid, mida Mait Metsamaa tapmisjuhtum kindlasti on,” lausus Tuul Postimehele.

“Töö, mida keskkriminaalpolitsei Metsamaa tapmise avastamise nimel tegi, on meeletult suur ja vaevanõudev. Nad on tasemel, avaldan tunnustust,” lisas Tuul.