Eraisikule kuuluv veoauto Daf varastati ööl vastu 3. juulit. Vargad helistasid omanikule ja pakkusid autot 15.000 krooni eest tagasi. Omanik andis asjast teada politseile, rääkis Pärnu Postimehele Pärnu politseiprefektuuri komissar Andres Sinimeri.

Autovargad muutsid korduvalt kohta, kuhu omanik pidi raha tooma. Lõpuks lepiti kokku, et rahapakk jäetakse tänavale telefoni alajaama.

“Üks mees tuli, võttis raha ära ja pistis jooksu. Politsei hakkas teda üle aedade taga ajama,” kirjeldas Sinimeri. “Mees jooksis nii kiiresti, et isegi kuri koer ei jõudnud reageerida, kui mees läbi aia läks.”

Lõpuks tabati tagaaetav kuuri katusel. Samal päeval saadi kätte ka teine mees koos autoga. Kolmas kahtlusalune võeti kinni laupäeval tivolis.

Kõik mehed on umbes 20aastased ja eestlased, kaks neist töötud ja varem kohtu poolt karistatud.

Politsei kahtlustab kinni peetuid vähemalt kolme auto varastamises ja tagasimüümises. Teised Pärnust varastatud autod olid uued sõiduautod.

“Nad küsisid autode eest 10.000-15.000 krooni. See on piisavalt väike summa kalli auto eest, et omanikud sõiduki kättesaamise nimel selle välja käiksid,” ütles Sinimeri.

Sinimeri sõnade järgi on autode tagasimüümiskatsed Pärnus haruldased.

Äsja tabatud mehed ongi politsei andmeil esimesed, kes sel viisil endale elatist teenima kavatsesid hakata.

“Pärnu inimestelt on küll Tallinnas autosid varastatud ja tagasi müüa pakutud, kuid Pärnus pole see seni probleemiks olnud,” teadis Sinimeri.