"Vabandame kõigi 180 inimese ees, kelle suhtes võeti vastu õigustühine väärteootsus," seisab kolm minutit pärast saadet Facebooki kontole ilmunud teates. "Tunnistame kahetsusega, et me ei teinud varem adekvaatseid järeldusi Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi ja töötajate tegevuse osas ning ei võtnud kasutusele õigeid meet
meid, et probleem õigeaegselt lahendada."

Politsei selgitusel oli tegemist Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi hoolimatusega, kes võimaldas taatlemata seadme töös kasutamist ja kolleegidel mõõdistusi teha.

Politsei kinnitab, et liiklusüksuse juht lahkub oma kohalt. "Juhtunu eest vastutab igaüks, kes on konkreetselt oma otsustuspädevuses jätnud midagi tegemata. See sunnib meid kõiki – politseiametnikke, üksuse juhti, prefekti ja peadirektorit enesekriitikale," seisab avalduses.

Politsei lubab samas, et heastada seda, mida oleksime pidanud tegema pool aastat tagasi, võtavad nad kõikide inimestega ise ühendust, kellele vormistati möödunud aasta 13. augustist kuni 21. detsembrini taatlemata kiirusemõõtja ja kaaludega õigustühised väärteootsused.

"Vaatame iga juhtumi individuaalselt üle ja anname võimaluse nõuda väärteootsuse ülevaatamist kohtu poolt. Võtame seda juhtumit kui õppetundi ja teeme omalt poolt kõik, et rahva usaldus politsei vastu taastada," lubas politsei.