„Info korral raskest kuriteost tuleb sellest koheselt teavitada politseid,“ ütles Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna komissar Inna Toater.

Sotsiaalmeedias täna levinud infot kontrollides selgitas politsei välja, et tegemist on alusetu kuulujutuga, justkui elaks Sitsi tänaval kahes korteris kümneid põgenikke, kes vägistasid 13-aastase tüdruku.

„Oleme seda väidet täna igati kontrollinud ning sotsiaalmeedias levinud kuulujutt ei leidnud mingil moel kinnitust,“ ütles Toater.

Tegemist on alusetu kuulujutuga, justkui elaks Sitsi tänaval kahes korteris kümneid põgenikke, kes vägistasid 13-aastase tüdruku.

Praeguseks on postitust levitanud naine selle oma sotsiaalmeedia kontolt maha võtnud ning tunnistas seejuures korrakaitsjatele, et jagas kontrollimatut infot, teatas PPA pressiesindaja.

Veebikonstaabel paneb sotsiaalmeedias info jagajatele südamele, et kuriteost teada saades tuleb esimese asjana teavitada sellest politseid.

Levitades sotsiaalmeedias kuulujutte, mille tagamaad on teadmata, võib alusetult riivata paljude inimeste turvatunnet. Enne postituse jagamist tuleks kontrollida informatsiooni tõesust ja postitaja motiive. Tihti jagatakse alusetult laimavaid postitusi konkreetsete inimeste kohta kättemaksu või kiusamise eesmärgil.

Selliste postituste tegemise eesmärk võib küll kanda õilsat eesmärki teisi hoiatada ja kaitsta, ent kontrollimata info levitamine võib kasu asemel hoopis kahju kaasa tuua.

Vajadusel tuleb küsida nõu veebikonstaablilt.