Täna õhtul algab Vabaduse väljakul suur aastavahetuspidu "Sajaga juubeliaastasse". Selleks on politsei Vabaduse väljaku peo ala väravatega piiranud ning tuletab meelde, et pürotehnika ja klaastaara jäävad väravatest välja.

Politsei Kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit soovitab autojuhtidel Vabaduse väljaku piirkonda täna õhtul vältida. "Soovitan inimestel vältida autoga tulemist Vabaduse Väljakule ja selle lähiümbrusesse. Samuti on selle vahetus läheduses asuvatele tänavatele sisenemine sõidukitele tõkestatud. Palume sõidukijuhtidel jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid ja liiklusreguleerijate märguandeid. Tavaliiklus on Vabaduse väljakul kõigis suundades suletud 31.12.2017 kella 21.30-st kuni 1.01.2018 kella 1.30-ni," ütles Saarniit.

Loe Delfi artiklit ühistranspordi graafiku muudatustest uusaastaööl siit.

Sel aastavahetusel on oodata Vabaduse väljakule tavapärasest rohkem inimesi. Politsei rõhutab, et kui olete silmist lasknud oma lähedase, pöörduge esimesel võimalusel politseinike või turvatöötajate poole. Lapsevanematel palume oma lapsi tähelepanelikult jälgida ja mitte silmist lasta.

Ühtlasi soovitavad korrakaitsjad valvsad olla oma vara suhtes — väärtuslikud esemed ja dokumendid tuleks hoida enda läheduses, sisetaskus või käekotis, mis on kindlalt suletud. Rahvarohkes kohas hoidke käekott kõhul ehk enda vaateväljas.

Vabaduse väljakul kaotatud ja leitud asjad saab alates 2. jaanuarist kätte Kesklinna politseijaoskonnast.