Henn Põlluaas leiab, et punaveteranide meeleavaldus on avalikult sotsiaalset ja rahvuslikku vaenu õhutav üritus. Peale selle taotleb mees avalduses Tõnismäe pronkssõduri monumendi mahavõttu, sest see heroiseerib kommunismikuritegusid.

Põlluaas väitis SL Õhtulehele, et politsei ei tahtnud kuidagi tema taotlust vastu võtta. “Põhja politseiprefektuuris öeldi algul, et nad saavad avalduse vastu võtta. Kui täpsustasin, milles küsimus, siis aga enam ei saanud,” ütles ta. Seejärel soovitati tal pöörduda hoopis elukohajärgsesse politseisse. Lõpuks oldi mehe sõnul ka Põhja politseis siiski valmis avaldust vastu võtma, kuid märgiti, et see võtvat rohkem aega.

Põlluaas lisab, et tema elukohajärgses politseis ehk Sauel öeldi talle, et tegu on hoopis Tallinna asjaga. “Lõpuks võeti mult Sauel avaldus vastu ja öeldi, et kuu aja jooksul vastatakse. Aga selle aja jooksul on asi juba möödas,” rääkis Põlluaas. Tema sõnul ei antud talle politseist ka avalduse vastuvõtmise kohta kirjalikku tõendit.

Põhja politsei teatel polnud Põlluaasa avaldust pühapäeval veel menetlusse võetud. Pressiesindaja hinnangul võivat see asjaajamise eel alles asutuses ringelda.

Punaveteranid kavatsevad sel kolmapäeval tähistada Tõnismäe pronkssõduri juures Nõukogude armee vägede sissemarsi 60. aastapäeva ning süüdata sel puhul ka igavese tule.