“Ma olen sellele vastu, sest politseil on märksa olulisemaid probleeme kui pronkssõduri ööpäevaringne valve,” sõnas Laanet Postimehele. “Ma kordan — selleks et vandalismiaktid lõpeksid, tuleb ruttu ära lahendada probleemi indikaator ehk mis pronkssõdurist lõpuks saab.”

Põhja prefektuuri teenistusosakonna direktori Andreas Anvelti arvates varitsevad Tallinna tänavatel suuremad ohud kui üks purk värvi. “Ööpäevaringne valve oleks maksumaksjale väga kulukas ja kõige kallim lahendus üldse.”

Kesklinna politseiosakond on niigi tihendanud patrullide visiite pronkssõduri juurde. Nüüd on selles piirkonnas patrullivail korravalvuritel kohustus korra tunni jooksul ausamba juurest läbi sõita, korraks selle juures peatuda ja pilk sõdurile peale heita.

Politsei tegi linnavalitsusele ettepaneku panna pronkskuju juurde parem tänavavalgustus, sest lehte läinud puud peidavad ausamba pimedusse.

Teise ettepanekuna soovitab politsei linnal kuju juurde paigaldada spetsiaalse valvekaamera, mille pilt läheks politsei juhtimiskeskusesse.

Täna/kolmapäeval jõuab Tallinna linnajuhtide laudadele linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni algatatud eelnõu, mis nõuab, et pronkssõdur seniselt kohalt ära viidaks. Keskerakondlik linnavõim eelnõu ei toeta.