Täna Päevalehes avaldatud intervjuus avaldas maanteeameti juht Aivo Adamson enda arvamust teemal, et maanteede kiirusepiirangute määra tuleks hooldatud teede korral pigem tõsta ning et suvisel ajal võiks nii mõnegi maantee piirkiiruseks olla kuni 120 km/h.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo juhi Alo Kirsimäe sõnul ei ole kõigi nõuete täitmise korral politseil kiirusepiirangu laiendamise vastu midagi, ent seda ettepanekut tuleks enne kindla otsuse langetamist kindlasti analüüsida ning arvestada antud teelõikude eelnevate aastate avariilisust ja liiklejate käitumist.

Kirsimäe sõnul aitaks liikluskorralduses piirkiiruste tõstmise puhul see, kui kasutusele võetaks muutkiirusega elektroonilised liikluskorraldusvahendid. "Kui tee on tõesti kuiv ja libeda ohtu ei ole, siis miks mitte liigelda seal ka talvel kiiremini kui 90 km/h," ütles Kirsimäe.

Kirsimäe rääkis Delfile, et liiklusohutuse aspektist on piirkiiruse suurendamisel kõige olulisem see, et juhid õpiksid suurema kiirusega arvestama ning mõistaksid, mida see tähendab peatumisteekonna, ohutu piki- ja külgvahe ning sõiduvõtete mõistes.

Kirsimäe toob ühe olulisema valupunktina välja just pikivahe hoidmise, mis pidurdusmaast rääkides kiiruspiirangu tõstmisel eriti tugevalt tunda annab.

"Kui toimub positiivne muutus meie liikluskäitumises ja juhid suudavad heita kõrvale emotsioonil põhineva rahulolutunde ning on valmis kaitsliku sõidustiiliga kompenseerima suurema sõidukiirusega kaasneda võivaid ohte, on teoorias kõik võimalik," jääb Kirsimäe optimistlikuks.

Hetkel on Eesti maanteedel maksimaalne võimalik piirkiirus 110 km/h.