“Võtke neid päevi nagu täiesti tavalisi, sest midagi erakordset oodata ei ole,” kinnitab riigikogu liige ja turvaekspert Jaanus Rahumägi, kirjutab SL Õhtuleht.

Samas on nädalavahetusel Tallinnas kavas pidada rekordarv miitinguid, millest enamikul tahetakse ametliku põhjenduse järgi siiski toetada üleriigilist prügikoristuskampaaniat.

SL Õhtulehe teada on ka maakondade politseiüksused viidud kõrgvalmidusse, kuid politsei kinnitusel pole kavas lisajõudu Tallinna tuua.

“Ei ole vajadust ega ka põhjust seda teha, sest Põhja prefektuuri jõududest piisab täielikult,” kinnitab politseiameti pressiesindaja Anne Osvet.

Eesti Ekspressi andmetel valmistub politsei pronksiöö aastapäevaks täie rauaga. Paikuse politseikooli ja Tallinna Sisekaitseakadeemiasse tuuakse ­ööbima lisajõude.

Märulipolitseinike valvesolemise aegu on pikendatud, tööl on korraga mõlemad meeskonnad.

Kõik tavapolitsei patrullid ja konstaablid peavad olema telefonikõne peale valmis liikuma kokkulepitud positsioonidele.

Ekspressi andmetel pööratakse tavalisest rohkem tähelepanu korrarikkumiste ennetamisele Mustvees, kust oli pärit pronksiööl elu kaotanud Dmitri Ganin.

Möödunud aasta aprilli lõpus ja mai alguses toimunud rahutuste ajal oldi sunnitud laenutama erivarustust Rootsist ja Saksamaalt. Nüüd on riik ostnud uut varustust ning politseinikele on osa juba välja jagatud.