Lisaks liiklusseadusele sätestab maastikusõiduki liiklemist loodusobjektidel looduskaitseseadus.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Risti teatel pidas tähelepanelik kodanik möödunud nädalal Lääne-Virumaal kinni kaks noormeest, kes maastikusõidukiga liigeldes rikkusid suusaradu.

Neljapäeva õhtul tuli politseisse teade, et Tapal Männikumäel hoiab üks mees kinni kaht noormeest, kes võisid eelnevalt maastikusõidukiga ära lõhkuda suusarajad, kirjeldas Rist.

Teataja sõnul, kes on ka ühtlasi rajameister, läks ta õhtusele suusatamisringile ja märkas, et rajad on mootorsõidukiga ära rikutud. Siis küsis ta vahetus läheduses mäel kahelt kelgutavalt noormehelt suusaraja äärde pargitud maastikusõiduki kohta.

Noormehed tunnistasid, et nemad käisid mööda radasid sõitmas, kuid kahjuks ei mõistnud nad ise oma teguviisi valeks. Rajameistrilt päriti hoopis, kus nad peaksid siis sõitma ATV-ga, et probleeme ei tuleks.

Kahju 42 eurot

Tapa politseipatrull selgitas välja, et suusaradadel käisid mootorsõidukiga kordamööda sõitmas kaks 17-aastast noormeest. Rikutud suusaradadega tekitasid nad omavalitsuse kahju 42 eurot. Nende suhtes algatati väärteomenetlus avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel.

Lisaks rikkusid noormehed liiklusseadust, sest nad kumbki ei omanud mootorsõiduki juhtimise õigust, juhtisid maastikusõidukit, millel puudus riiklik registreerimismärk ning samuti polnud neil politseile esitada maastikusõiduki registreerimistunnistust.

Karistused on kiired tulema

Tapa konstaablijaoskonna piirkonnavanema Joel Alla sõnul peab maastikusõiduki juht omama mis tahes kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust ja olema kaine.

Erinevalt mootorsõidukijuhist peab maastikusõiduki juht kaasas kandma juhiluba ja maastikusõiduki registreerimistunnistust.

„Kui mõnele jääb mulje, et teen, mida soovin ja sõidan, kus tahan, siis uskuge mind, karistused on kiired tulema,“ lisas Alla.