“Politsei autopargis on praegu vähemalt 200 amortiseerunud sõidukit, mille remondiks kulub igal aastal miljoneid. Meie plaan on suuri kulutusi nõudvatest autodest loobuda ja kokku hoitud summade arvel uusi autosid soetada,” ütles politseipeadirektor Robert Antropov pressiesindaja vahendusel BNS-ile.

Politseiametis toimunud koosolekul otsustati, et välja tuleks vahetada sõidukid, mille väljalaskeaasta on 1996 ja varasem ning mis on läbi sõitnud rohkem kui 300 000 kilomeetrit, seega ligi 200 sõidukit.

Politseiamet analüüsib pressiesindaja teatel ka võimalikku autode liisimise võimalust — nullkroonise sissemakse korral saaks viie miljoni krooni eest liisida umbes 70 sõidukit aastas.

“Autode kasutamise ja hankimise korra vaatame üle põhimõttel, et see kuidagi ei kahjustaks politseinike tööd. Meie ülesanne on leida lahendus, et politsei autopark muutuks paremaks ja autode kasutamise kord otstarbekamaks,” leidis Antropov, kelle sõnul tuleb politseinikele anda uuemad autod ning jätta ülemustele ja teenistujatele ametisõitudeks üldkasutatava auto kasutamise võimalus.

Politseil on kokku 1090 sõidukit. Väikebusse ja sõiduautosid on 943, millest 502 sõidukit on politseivärvides ja 441 on eravärvides.

Vanimad autod on politsei autopargis 15-aastased, kõige suurema läbisõiduga auto on politseiametile kuuluv Audi 100, mis on läbi sõitnud 620 000 kilomeetrit.

Eelmisel aastal ostis politsei 78, sel aastal 71 sõidukit.