Tallinna politsei pressiesindaja sõnul leidsid korrakaitsjad ärandatud auto kella 21.30 ajal Männiku tee, Vabaduse puiestee ja Pärnu maantee ristmiku lähedal asuvalt Mahla tänavalt. Eelnevalt oli politsei vahistanud neli inimest, kes on arvatavalt seotud Kranichi auto ja ka teiste luksussõidukite vargustega.

Vargad viisid Kranichi ametiauto Volvo V70 ära teisipäeval, kui ministri elukaaslane Kristel Meier oli sõitnud sellega Mustamäe haigla juurde hambaarstile.

Autovaras sisenes hambaarsti ooteruumi, näppas Meieri varnas rippunud mantlitaskust Volvo võtmed ja sõitis autoga minema. Kranich viibis varguse ajal Toompeal valitsuse istungil.

Paar päeva hiljem leidsid Tallinna autojälitajad Raplamaal mahajäetud metsatalust ärandatud autode peidiku ja politsei kahtlustas, et peidupaigaga seotud kurjategijad võisid olla ka ministri ametiauto ärandamise taga.

Raplamaa metsatalu rehetoast said politseinikud muu hulgas kätte ka Concordia ülikooli endiselt rektorilt Mart Susilt ärandatud luksusliku Volvo.