Postimehe andmetel tegutsesid vargad Pärnu maanteel politsei jaoks renoveeritud hoones umbes kaks nädalat tagasi ühel päeval, kui majas saalisid edasi-tagasi nii töid lõpetavad ehitajad, kolimisfirma töötajad kui ka kolivad korravalvurid.

Alles hiljem avastasid politseinikud, et üldkäidavatesse ruumidesse jäetud esemetest on osa selles saginas läinud kaduma. Väidetavalt kadus peale Laaneti viienda korruse kabinetis olnud arvuti ka mõrvagrupi sekretäri arvuti, samuti lauatelefon ja mitut mööblieset.

Tallinna politsei pressiesindaja Helin Taal teatas teisipäeval ajalehele, et prefektuurist läksid kaduma üksikud asjad, mille hulgas oli ka kaks terminal-tüüpi personaalarvutit. Andmebaase ega konfidentsiaalset infot neis tema sõnul ei olnud.

Pressiesindaja teatel ei tellitud dokumentide ning muude konfidentsiaalsete materjalide transportimist kolimisfirmalt, vaid seda tegid prefektuuri enda töötajad.

Taal keeldus kriminaaluurimisele viidates täpsustamast varguse aega ning selgitamast varguse asjaolusid. “See on uurija pädevus ja seetõttu mingeid kommentaare ei anta,” ütles ta. Samal põhjusel keeldus Postimehega suhtlemast ka puhkusel olevat Laanetit asendav aseprefekt Raivo Küüt.

Huvitava kokkusattumusena tabas politsei oma majast kolimise ajal autovarguses kahtlustatava mehe. Tagaotsitavaks kuulutatud mees töötas ühes kolimisfirmas, mis politsei kraami ühest majast teise sõidutas.

Taali väitel pole politseimajast tabatud autovarguses kahtlustatav esialgseil andmeil siiski arvutivargusega kuidagi seotud.

Pressiesindaja ütles, et üksikute esemete kadumise osas on alustatud kriminaalmenetlust varguse paragrahvi alusel ning asja uurib prefektuuri kriminaalosakond.