Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak märkis, et kuigi politsei pöörab liiklusjärelevalves turvavarustuse kasutamise kontrollimisele tähelepanu pidevalt, on sel nädalal erilise tähelepanu all laste turvavarustus ning turvavöö nõuetekohane kasutamine tagaistmel. „Me ei jälgi ainult turvavöö kinnitamist, vaid kontrollime ka selle õiget kasutamist,“ ütles Tänak.

Põhilised vead, mida tema sõnul tehakse, on turvavöö pingutamata jätmine, selle keerdus kasutamine või vöö valele kõrgusele reguleerimine. „Tagaistmel on tihtipeale probleemiks see, et turvavöö kinnitatakse, kuid jäetakse nõuetekohaselt pingutamata," rääkis Tänak. Sarnased probleemid on Tänaku sõnul laste turvavarustuse kasutamisega.

Möödunud aasta sügisel avastas politsei samalaadse nädala käigus 423 turvavarustuse nõuete rikkumist, neist 17 juhul rikuti laste ohutu turvavarustuse kasutamise nõudeid. Möödunud aastal hukkus liikluses 11 sõidukijuhti ja viis kaasreisijat, kel polnud turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud.

Aasta esimese kahe kuuga on politsei registreerinud 2558 turvavarustuse nõuete rikkumist ning neist 268 juhul oli juhi puhul tegu korduva rikkumisega, mille eest näeb seadus ette juba oluliselt karmima karistuse. Lapse ohutuse nõuete eiramisi on olnud 78.

12. kuni 18. märtsil on turvavarustus politseinike TISPOLi teemanädala raames tähelepanu all kogu Euroopas.