“Tänases Eesti Ekspressis kirjeldatu näol on tegemist äärmiselt murettekitava juhtumiga. Kõik me tahaksime elada maailmas, kus selliseid asju ei juhtu — kus lapsevanemad hoolivad oma lastest, hoiavad neid. Päris elu paraku alati nii lilleline ei ole. Just seepärast töötavad prefektuurides lastekaitsetalitused ning korrakaitsepolitseinikele on koostatud juhend selleks, et nad oskaksid märgata laste väärkohtlemist ja teaksid, kuidas selles olukorras käituda,” rääkis politsei pressiesindaja Delfile. 

Perekond, keda Eesti Ekspressi artiklis kirjeldati, kolis praegusesse elukohta möödunud aasta suvel. Oktoobrist alates sai politsei perega seoses kolm väljakutset, mis puudutas avaliku korra rikkumist või võimalikku peretüli, nendel kordadel polnud lapsed üksi ega olnud ka hügieeniga niivõrd tõsiseid probleeme nagu kirjeldatud tänases leheloos.

Tõsised kahtlused tekkisid politseil aga reageerides neljandale väljakutsele. Siis otsustas politsei lapsed perekonnast eraldada ning kutsus kohale ka kiirabi ja info edastati lastekaitse telefonile.

Laps ei saa end sageli ise kaitsta, seda eriti juhul, kui teda väärkohtlevad tema oma vanemad. Seepärast on ülioluline, et kõik ametkonnad ning ühiskond laiemalt võtaks laste turvalisust äärmiselt tõsiseks, ei pigistaks iial selliste juhtumite puhul silma kinni, vaid sekkuks ja teeks kõik endast oleneva, et väikseid ilmakodanikke kaitsta.

“Kui politsei tegevuses on olnud antud olukorra lahendamisel puudusi, siis me selgitame need kindlasti välja ja suhtume nendesse asjadesse täie rangusega. Kui selgub, et mõni meie ametnik on jätnud midagi märkamata või tegemata, siis sellesse suhtume me tõsiselt. Kuid esialgu ei saa kedagi süüdistada millegi tegematajätmises, kui asjad pole selgitatud,” kinnitas politsei esindaja.