Kriminaalpolitsei andmeil Eesti mastaapides arvestatav uimastiärimees Roosmann (31) jäi kadunuks 5. veebruaril, kui ta lahkus Kloostrimetsas asuvast kodust. Samal õhtul telefonivestluses oma naisega lubas Roosmann minna ühele kohtumisele, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kaks päeva hiljem leiti tema katkise aknaga sõiduauto Mercedes pargituna Lasnamäele Läänemere teele. Politsei andmeil aastaid allilmas uimastiäriga tegelenud Roosmannil olid suhted Hispaanias ja Soomes ning ta püsis seetõttu politsei huviorbiidis.

1999. aasta sügisel hakkas Roosmann politseinikele silma ärimees Mait Metsamaa mõrvapaigal, kus ta teadmata põhjusel uurimisgrupi tööd eemalt uudistas. Roosmann suhtles tihedalt endise Linnuvabriku kuritegeliku grupeeringu liikmetega, kellega koos ta 1999. aastal Helsingis võltspassidega kinni peeti, kirjutas ajaleht.

Aastaid tagasi Lõuna-Eestis kriminaalse “autoriteedi” Toivo Bergi ja ta vennaga koos metsaäri ajanud Roosmanni suhted endiste sõpradega halvenesid oluliselt aasta tagasi. Mullu sügisel üritasid Tarmo Berg ja eestlastest “autoriteet” Kalev Kivisaar Roosmannilt ebaõnnestunult üle võtta spordiklubi.

Politsei andmeil rääkis Roosmann kadumise päeval telefoni teel nii Tarmo Bergi kui ka mõni aasta tagasi linnaametnik Rene Kuulmanniga Kihnus kakelnud Ardi Sillariga.