Keskkriminaalpolitsei asedirektori Kersti Jundase sõnul ei olnud mai alguse seisuga leitud ühtegi Metsamaa mõrva kahtlusalust, mistõttu uurijad kavatsevad kriminaalasja eeluurimistähtaja lõpus 12. juunil peatada. Samas ütles Jundas, et eeluurimistähtajani on veel aega ja olukord võib muutuda.

Jundas lükkas kategooriliselt ümber Eesti Ekspressis avaldatu, nagu oleks politsei tuvastanud, et Tallinna keskturu liidri Vadim Polištšuki mõrvakatses süüdistatav Jevgeni Bõkov korraldas ka Metsamaa tapmise.

Jundase sõnul ei tea ta, kust Eesti Ekspressi ajakirjanikud oma infot saavad, kuid kinnitas, et tõest on see küll väga kaugel.

Ka politseiameti pressibüroo juhataja Indrek Raudjalg ütles BNS-ile, et politsei ei kahtlusta ühtegi Polištšuki mõrvakatsega seonduvalt vahistatud meest Metsamaa tapmises.

Tallinna endine abilinnapea Mait Metsamaa tapeti Tallinnas Lastekodu tänava elumaja esimese korruse trepikojas mullu 12. oktoobril. Metsamaa oli teel oma naistuttava juurde, kui mõrvar tulistas tema pihta viis lasku. Metsamaa suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Metsamaa tõusis negatiivse kangelasena ajakirjanduse huviorbiiti mullu suvel, kui ta põhjustas Tabasalus kahe inimese surmaga lõppenud autoõnnetuse.