“Kriminaalpolitseinikud teevad oma tööd ja kui vaja, tugevdame jõude,” ütles politseiameti pressibüroo juhataja kohusetäitja Indrek Raudjalg esmaspäeva õhtul BNS-ile.

Ta lisas, et kuigi politseil pole sajaprotsendilist veendumust Ustimenko naasmises Eestisse, lähtutakse töös siiski tema võimalikust viibimisest Eestis, kus tal on viimastel kuudel teatud sidemed tekkinud.

Raudjalg nentis, et erinevates prefektuurides on erinev valmisolek ja kasutusel erinevad jõud.

“Seal, kus tema viibimine on tõenäolisem, on olukord üks ja mõnes teises piirkonnas teine,” ütles ta. “Järelikult on ka valmisolek mõnel pool kõrgem.”

Keskkriminaalpolitsei peadirektor Andres Anvelt ütles “Aktuaalses Kaameras”, et Ustimenkol ja Valkas tulevahetuses surma saanud Dmitri Medvedjevil oli Peterburi kõrgemas allveelaevnike koolis saadud haridus ning kurjategijad tundsid tulirelvi ja lõhkeaineid.

Siiski avaldas ta arvamust, et kuigi Ustimenko on ohtlik, ei ole praegu põhjust arvata, et ta võiks massiterroriaktiga hakkama saada.

Ustimenko otsimisel on tugevdatud Eesti-Läti piiri, otsitakse läbi piiriäärseid talusid ning levitatakse Ustimenko fotot.

Eestis neljas mõrvas kahtlustatav ning ööl vastu pühapäeva Lätis Valkas politseiniku tapmises osalenud tagaotsitav Venemaa kodanik Juri Juri poeg Ustimenko on sündinud 23. aprillil 1981. Ta on 168 sentimeetrit pikk, keskmise kehaehituse ning heledaks värvitud juustega.

Tema eritunnus on puuduv ülemine esihammas.

Jalas võivad kahtlustataval olla helesinised teksaspüksid ja seljas hall pintsak ning hall T-särk. Mees kannab võib-olla kaasas väiksemat portfelli.

Jätkuvalt ootab politsei infot numbrile 110 kõigilt inimestelt, kes tagaotsitavasarnast meest kusagil ringi liikumas näevad. Oluline on seda infot politseile võimalikult kiiresti edastada.

Ühtlasi palub politsei nende tundemärkidega meest kohates olla äärmiselt ettevaatlik.