„Alkohol toob alati kaasa täiendava riski sattuda õnnetusse või kuriteo ohvriks. Alaealiste puhul on täiendav risk ka mürgistus, mille tõttu võib volbripidu hoopis haiglas lõppeda,“ ütles Kaunismaa.

Tema sõnul on turvalise volbriöö peamiseks eelduseks endast ja teistest hoolimine. „Sõpruskondades üldjuhul teatakse, kes kuidas alkoholi tarvitanuna käitub ja millised riskid sellega kaasnevad. Alati võiks kehtida põhimõte, et kedagi üksinda maha ei jäeta ning ka võõraste seltskondadega liitumisel ollakse ettevaatlikud,“ rääkis ta.

Lapsevanematele tuletab Kaunismaa meelde, et peoplaanid ning võimalikud riskid lapsega läbi arutataks. „Selleks, et vajadusel last aidata, on vaja teada, kuhu ja kellega ta suundub ning mis ajal plaanib tagasi tulla. Samuti on oluline, et ka lapsevanem ise oleks lapsele kättesaadav ega unustaks peomeeleolus telefonil silma peal hoidmast,“ ütles Kaunismaa.

Turvalise volbriöö meelespea

Hoia ennast ja ole tähelepanelik ka teiste suhtes

Kui näed hädasolijat, teata sellest telefonil 110 või 112

Abi jõuab sinuni kiiremini, kui tead oma asukohta

Alaealistel on alkoholi ja tubakatoodete tarvitamine keelatud. Samuti pole lubatud alaealisele alkoholi müüa, osta või üle anda

Alkoholi tarvitanuna on nii täiskasvanutel kui alaealistel tunduvalt suurem oht sattuda õnnetusse või kuriteo ohvriks

Alkoholi tarvitanuna auto juhtimine on lubamatu ja ohustab nii juhti ennast kui ka kõiki teisi liiklejaid

Volbritule tegemisel jälgi tuleohutusnõudeid ning ära jäta lõket valveta