"Kõnealuses kriminaalasjas ei ole veel kedagi üle kuulatud ja ei ole kellelegi kahtlustust esitatud," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Mis põhjustel täpsemalt, ei ole teada. 11. jaanuaril ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps, et Dmitrijev on võtnud terveks nädalaks haiguslehe. "Tõepoolest ta sai sellised tervisekahjustused, et on otsustanud nädal aega enda tervist taastada," ütles Reps ajakirjanikele.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas 8. jaanuaril kriminaalmenetlust keskerakondlasest riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi suhtes.

Ööl vastu 6. jaanuari toimus Pedase külas liiklusõnnetus, kus Dmitri Dmitrijev sõitis autoga teelt välja. Kui esialgu alustas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis praeguseks on selgunud Dmitrijevile tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise joobe. "Sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona ning seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis," Kallas.

Dmitrjev tunneb juhtunu pärast kahetsust ning vabandab tekkinud olukorra pärast. Keskerakondlase sõnul toimus teisipäeval ja kolmapäeval riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminar, kus arutati 2016. aasta esimese poolaasta tööplaane. "Koosviibimise käigus tekkis mul konflikt fraktsioonikaaslasega. Soovisin aja maha võtta ja probleemist mõneks ajaks eemalduda. Tundes end kainena, lahkusin autoga. Jõudsin sõita mõne minuti, kui sõitsin teelt välja ja auto jäi kinni. Hiljem mu enda poolt kutsutud kiirabi viis mind Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ülevaatusele, kus mu verest tuvastati minule teada olevalt ka alkoholi," kirjeldas Dmitrijev juhtunut.