Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juhataja Tarmo Miilits ütles Vikerraadio saates "Uudis+", et siseministri kriitika aluseks on vaid osade Ida politseiprefektuuris määratud karistuste analüüs ning seda ei saa automaatselt laiendada kogu Eestile, vahendab
.

Miilitsa sõnul ei saa nõustuda väitega, et karistused liiklusrikkumiste eest on kergenenud. "Oleme karmid roolijoodikute, tõsiste kiiruseületajate, turvavööta sõitjate ja ka nende suhtes, kellel on juhtimisõigus karistusena ära võetud," kinnitas ta.

Osaliselt võib Miilitsa sõnul nõus olla väitega, et liikluskontroll on nõrgenenud asulavälistel teedel, kuid selle põhjuseks on asjaolu, et enamus raskeid liiklusrikkumisi toimub asulasisestel teedel.

Siseminister Jüri Pihl nõudis politseipeadirektor Raivo Küüdile saadetud kirjas liikluspolitsei töömeetodite muutmist, viidates Ida politseiprefektuuris määratud karistuste analüüsile.

Pihl märkis, et liikluspolitseinikud ei oska kergendavaid asjaolusid tihti siduda karistuse määraga, kohaldavad karistusena harva areste ning harvaks on jäänud kiirusemõõtmised teedel, kus lubatud sõidukiirused on suured.