Politsei- ja piirivalveameti komissari Priit Tuuna sõnul tuvastati ühel firmal väga kehvas tehnilises seisukorras busse.

"Kõrvaldasime ka busse liinileminekust, kuna puudus turvavarustus ning tehniline seisund oli ohtlik," märkis ta. Tuuna lisas, et politsei peamine tähelepanu oli pööratud töö- ja puhkeaja seadusest tulenevate nõuete täitmisele ning sõidumeerikute kontrollimisele.

Tööinspektsiooni peajuristi Liis Naaber-Kalmu sõnul esitati kolmapäeval kontrollitud bussifirmas vaid kahe bussijuhi töö- ja puhkeaja andmed.

"Kui vaadata liinide hulka ja pikkust, peaks jääma enamik liine teenindamata, kuna kahe bussijuhiga ei ole see lihtsalt võimalik," nentis ta. Samas leiti ka andmeid isikute kohta, kellel puudusid töölepingud.

"Kokkuvõtteks võib öelda, et firma juhtide sõidu- ja puhkeaja dokumentatsioonis oli väga suuri puudujääke," lisas Naaber-Kalm.

Naaber-Kalmu sõnul oli neljapäeval kontrollitud firmas olukord parem, kuid siiski oli dokumentatsioonis puudujääke. "Mõlemal firmal oli puudujääke dokumentide esitamises ja esines ka teisi rikkumisi. Kõigest saab täpsemalt rääkida pärast menetluse lõppu," lisas Naaber-Kalm.

Politseil on raske anda hinnangut konkreetselt Saaremaa bussiettevõtete kohta, kuna ei kontrollitud kõiki ettevõtteid, ning liinibussid osalevad liikluses üle terve Eesti.