Politsei alustas kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest, ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm BNS-ile.

Ermi sõnul praegu esialgsed versioonid tulekahju põhjuste kohta puuduvad.
Karistusseadustik näeb ette karistuseks surma põhjustamise eest ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm, kuni viieaastase vangistuse.

Haapsalu väikelastekodus pühapäeval puhkenud tulekahjus hukkus Lääne-Eesti päästekeskuse esialgsetel andmetel kümme last. Enamik lastekodu asukaid on puudega lapsed.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Kastani tänaval kell 14.30. Samal ajal sai häirekeskus teate ka hoones tööle hakanud tulekahjusignalisatsioonisüsteemist. Päästjate kohale jõudes põles puidust hoone lahtise leegiga. Päästjad tõid põlevast majast välja kümme inimest, ülejäänud hoones olnud inimesed evakueeriti. Kokku oli hoones 37 last ja üheksa täiskasvanut.

Päästjad said tulekahju saadi kontrolli alla kell 16.24. Hoone on osaliselt hävinud, tule ja tahmakahjustusi on terves hoones. Lastekodulapsed on toimetatud sotsiaalmajja.
Haapsalu äärelinnas paiknev väikelastekodu tegutseb ühekorruselises puithoones