Hommikul on paari tunni jooksul politseile teatatud juba 21 liiklusõnnetusest, peamiselt juhtusid need autodega, millel olid all veel suverehvid. Õnneks ei ole ükski inimene neis viga saanud, ütles
Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Lume tõttu on liiklus raskendatud ning kohati lausa seisab - näiteks Tallinnas Sossi mäel ning Narva maanteel.

Politsei pressiesindaja ütles Delfile, et teeolud on ülikeerulised, mistõttu juhid peavad olema väga ettevaatlikud.

Politsei soovitab olla täna liikluses äärmiselt tähelepanelik. Autodega, millel on all suverehvid, ei tasu täna kindlasti liigelda. Soovitame ka algajatel juhtidel ja neil, kes ei tunne end liikluses väga kindlalt, autoga sõitmist vältida ning liigelda jala või ühistranspordiga.

Soovitame varuda liigeldes aega ja kannatust. Hoidke pikivahet, võtke sõidukiirus maha, arvestage kurvide läbimisel sellega, et tee on libe.

Varahommikul enne kella kuut jäid teepinna temperatuurid Mandri-Eestis peamiselt miinuskraadidesse. Lund sadas veel Lääne-Eesti saartel, Harju, Lääne, Rapla, Pärnu maakonnas ning Kirde-Eestis. Sadu oli paiguti tihe ja piiras nähtavust. Teekatted sajualadel olid valdavalt lumised-lörtsised ja libedad, teatas maanteeinfokeskus.

Kesk-Eestis olid katted suurematel maanteedel peamiselt soolamärjad või niisked.

Kagu-Eesti teekatetel oli öisest lumesajust sõidujälgede vahel soolalund. Teepinna miinuskraadide ja lumesaju tõttu püsib kõikjal teedel libeduse oht.

Ettevaatust, metsavahelistel lõikudel võib olla lume raskuse all teele murdunud puid.

Prognooside kohaselt sajuhood täna jätkuvad ning tuul tugevneb. Liiklusolud on piirkonniti keerulised.