"Pärast seda, kui Ühtne Venemaa end oma XI kongressil 21. novembril Peterburis ametlikult konservatiivseks erakonnaks kuulutas, tekitavad Liberaalsesse Internatsionaali kuuluva Keskerakonna erisuhted temaga paratamatult lisaküsimusi, mis propagandistlikus plaanis mängivad Savisaare vastu," ütles Toomas Alatalu Delfile.

Tema sõnul on enamuse Eesti erakondade ideoloogiline enesemääratlemine tegelikult alati olnud välismaale mõeldud poliitiline mäng.

"Meenutagem teooriat "Euroopa kõige parempoolsemast sotsiaaldemokraatiast" või muigeid vestluspartnerite näol, kui öelda, et Toomas-Hendrik Ilves juhtis sotsiaaldemokraatlikku parteid," täpsustas Alatalu.

"Keskerakonna esimene panus Põhjala riikide ulmevõitu keskparteide projektile osutus tühikargamiseks, lindiskandaaliga paariapartei pretendendiks sattunult tuli kiirelt pääseda Euroopa tõsisele poliitilisele põllule, mis tähendas kas koduste sotsiaaldemokraatide või reformerite vastutegevuse ületamist (erakondade rahvusvahelistes ühendustes on iga riik esindatud vaid ühe parteiga ja teise vastuvõtmine eeldab esmakuuluja nõustumist sellega) ning nii pidi Keskerakona enda sotsiaaldemokraatlik tiib ühel hetkel alla vanduma (hiljem läkski just see seltskond üle ESDP ridadesse) neile, kes nägid võtit liitumises Liberaalse Internatsionaaliga."